របៀបធ្វើ ក្រូចងាំង៉ូវ
គ្រឿងផ្សំ
- ក្រូចឆ្មា ១០ផ្លែ
- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកខ្មេះ ៤ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក ១លីត្រ
វិធីធ្វើ
- មុនដំបូងយកក្រូចឆ្មាមកលុញឱ្យទន់ បន្ទាប់មកយកវាទៅស្រុះក្នុងទឹកកំពុងដាំពុះប្រហែលជា ៥នាទី។
- ៥នាទីក្រោយមកស្រង់យកមកលាងទឹកត្រជាក់ រួចហើយដាក់ហាលថ្ងៃឱ្យក្រៀមប្រហែលជា ២-៣ថ្ងៃ។
- បន្ទាប់ពីហាលថ្ងៃស្ងួតហើយយកវាមកច្រកចូលក្នុងក្រឡរ។
- យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង ចាក់ទឹកបន្តិចរួចកូរវាឱ្យស្អិតឡើងជើងអង្ក្រង។
- ដាក់ទឹក អំបិល និងទឹកខ្មេះចូលកូរវាឱ្យរលាយរួចដាំឱ្យពុះ បន្ទាប់ពីទឹកពុះហើយត្រូវបិតភ្លើងទុកទឹកនោះឱ្យត្រជាក់។
- ពេលដែលទឹកត្រជាក់យកវាទៅចាក់ចូល ឬក៏ដួសដាក់ក្នុងក្រឡរដែលបានដាក់ក្រូចចូលទុកវាមួយសប្តាហ៍អាចយក វាទៅប្រើបានហើយ៕
របៀបធ្វើ ក្រូចងាំង៉ូវ
Reviewed by Kagha
on
10:58 AM
Rating: