របៀបធ្វើ នំអន្សមខ្នុរ
គ្រឿងផ្សំ
- អង្ករដំណើប ១គីឡូត្រាំទឹក ១សន្ទុះលាងស្រង់ទុក
- សាច់ខ្នុរហែកជាចំរៀកតូច ១ចាន
- ខ្ទិះដូង ៤០០មីលីលីត្រ
- សាច់ដូងកោស ១ចាន
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ១៥០ក្រាម
- ស្លឹកចេក ១ដុំហែកតូចៗល្មម
វិធីធ្វើ
- មុនដំបូងយកឆ្នាំងដាក់លើភ្លើង បន្ទាប់មកចាក់ខ្ទិះដូងចូលកូរវាមួយភ្លេតសិន។
- យកសាច់ដូងកោស, អំបិល និងស្ករសដាក់ចូលកូរឱ្យវារលាយស្ករប្រហែលជា ៥នាទី។
- បន្ទាប់ពីរលាយស្ករដាក់សាច់ខ្នុរចូលមុនឆាបន្តិចសិន ទើបដាក់អង្ករចូលឆាច្របល់ចូលគ្នាទាំងអស់។
- បន្តឆារហូតទាល់តែឡើងស្ងួតហើយស្អិតប្រហែលជា ១០នាទីដួសវាទុកឱ្យត្រជាក់សិន។
- បន្ទាប់ពីត្រជាក់ហើយចាប់ផ្តើមវេចនំ យកស្លឹកចេកដូសវាដាក់ ៣ស្លាបព្រាបាយមូរខ្ចប់ជារាងវែងកាច់បត់ក្បាល់ទាំងសងខាង។
- ពេលដែលវេចរួចយកវាទៅដាក់ចំហុយប្រហែលជា ៣០-៤០នាទីឆ្អិនបានញ៉ាំហើយ៕
របៀបធ្វើ នំអន្សមខ្នុរ
Reviewed by Kagha
on
11:04 AM
Rating: