របៀបធ្វើ សង់ខ្យាល្ពៅ
គ្រឿងផ្សំ
- ល្ពៅ
- ខ្ទិះដូង
- ស្ករស
- ពងទា រឺ (ពងមាន់ តាមចំណូលចិត្ដ)
- អំបិល
- ស្លឹកតើយ ( បើចង់បានរសជាតិស្លឹកតើយ)
វិធីធ្វើ
- យកល្ពៅទុំទាំងមូល ខ្វៀលក្បាលចេញ ( កុំអោយធំពេក ) ហើយយកស្លាបព្រា កោសបណ្ដូលចេញ រួចលាងទឹកចេញអោយស្អាត ហើយផ្កាប់អោយស្រស់ទឹកអស់ល្អ។
- យកខ្ទិះដូងដាក់ចូលក្នុងចានធំមួយ (បើចង់បានរសជាតិស្លឹកតើយ ត្រូវកិនស្លឹកតើយអោយម៉ត់ជាមួយខ្ទិះដូចរួចច្រោះយកទឹក) រួចលាយជាមួយស្ករស ពងទា និង អំបិលបន្តិច ហើយវាយបញ្ចូលគ្នាអោយឡើង
- ( ភ្លក់មើលអោយផ្អែម ) ទើបចាក់ក្នុងល្ពៅអោយពេញ យកសាច់ក្បាលដែលខ្វៀលចេញនោះ មកគ្របពីលើអោយដូចដើម។
- បន្ទាប់មកយក មកដាក់ចំហុយអោយឆ្អិន ទុកអោយត្រជាក់យកកាំបិត កាត់រៀបដាក់ចាន រួចជាការស្រេច។
របៀបធ្វើ សង់ខ្យាល្ពៅ
Reviewed by Mong Kul
on
11:11 PM
Rating: