របៀបប្រលាក់ ត្រីងៀត
បើនិយាយពីរឿងធ្វើត្រីងៀតវាពិតជា មានការលំបាកចំពោះបងៗខាងស្រ្តីយើងមួយចំនួនធំ ព្រោះថាការធ្វើត្រីងៀតនេះអាចជួបបញ្ហាមួយគឺ ស្អុយ ទុកមិនបានយូ។ តែពេលនេះប្រហែលជាលែងខ្វល់ទៀតយើង ព្រោះខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើ ត្រីងៀត ដែលអាចទុកបានរយៈពេលយូ ៖
គ្រឿងផ្សំ
- ត្រីឆ្តោ ឬត្រីរស ៣ គីឡូ (ធ្វើហើយ)
- អំបិល ១ ខាំ
- ស្ករ ២ ខាំ
- ប៊ីចេងបន្តិច
របៀបធ្វើ
- ត្រី (ស្រស់ល្អ បើរស់រឹតតែល្អ) ធ្វើអោយស្អាត កាត់ក្បាលចេញ (បើត្រីតូចអត់កាត់ក្បាលក៏បាន) រួចលាងទឹកអោយស្អាត។
- យកត្រីទៅវះអោយស្អាត ដោយវះផ្តាច់ផ្នែកខាងក្បាល ភ្ជាប់ផ្នែកខាងកន្ទុយ រួចយកខ្លាញ់ និងឈាមកកចេញអោយអស់ សឹមថ្លឹងយកត្រី ៣គីឡូ (ពេលវះត្រីរួចមិនបាច់លាងទឹកទេ ដើម្បីអោយត្រីក្រហមល្អ)។
- លាយអំបិល ប៊ីចេង និងស្ករចូលគ្នាអោយសព្វ សឹមដាក់ត្រីចូល ច្របល់អោយសព្វ រួចប្រលាក់ត្រីម្តងមួយៗ ដោយច្របាច់ត្រីខ្លាំងៗ ដើម្បីអោយចូលជាតិល្អ។
- យកត្រីដែលប្រលាក់ រួចដាក់ច្រកថង់អោយជិតល្អ បន្តាប់មកយកទៅ ក្លាសេទឹកកកពី ២ ម៉ោង ទៅ ១ ថ្ងៃ សឹមយកមកហាលថ្ងៃអោយស្ងួតល្អ ១ ទៅ ៣ ថ្ងៃជាការស្រេច៕
* បើចូលចិត្តហិល អាចប្រលាក់ជាមួយម្ទេសហុយ កាន់តែឆ្ងាញ់៕
* រូបភាពគឺត្រីឆ្លាំងប្រលាក់
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
របៀបប្រលាក់ ត្រីងៀត
Reviewed by Mong Kul
on
8:34 PM
Rating:
No comments: