របៀបធ្វើ ឡាបសាច់ជ្រូក
គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ជ្រូក ៤០០ក្រាមចិញ្ច្រាំ
- ពោះជ្រូក ៣០០ក្រាម ស្ងោរឲ្យឆ្អិនហាន់តូចៗល្មម
- ក្រូចឆ្មា ៣ផ្លែ
- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
- ខ្ទឹមស ៥កំពឹសហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមក្រហម ៥ដុំហាន់ស្តើងៗ
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ចានចង្កឹះ
- រំដេង ១ដុំចិត្តតូចៗ
- ស្លឹកក្រូច ១០សន្លឹកហាន់
- ជីរណា ៥-៧សន្លឹកហាន់តូចៗល្មម
- អង្ករលីង ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ(ម៉ដ្ឋ)
- ជីនាងវង ជីសាំងឃុំ…
- ប្រហុកចំហុយ ដាក់សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត
វិធីធ្វើ
- ដំបូងយកគល់ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេងដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងខ្ទះរួចហើយលីងវាឲ្យឈ្ងុយដួសទុកសិន បន្ទាប់មកដាក់ស្លឹកក្រូចសើចចូលវិញម្តងលីងឲ្យឈ្ងុយដូចគ្នាដែរ។
- យកគល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង និងស្លឹកក្រូចសើចដែលបានលីងឈ្ងុយហើយមកដាក់ចូលក្នុងត្បាល់ បន្ទាប់់មកបុកវាឲ្យម៉ដ្ឋ។
- យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងរួចហើយរំលីងវារហូតទាល់តែសាច់ឆ្អិន (រំលីងតែសាច់មួយមុខ)។
- ត្រូវមានចានធំមួយដាក់សាច់ជ្រូករំលីងឆ្អិន, ពោះជ្រូកហាន់, គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច (បុករួច), ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, ប្រហុក(សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត) និងច្របាច់ក្រូចឆ្មាដាក់ រូចហើយច្របល់បញ្ចូលគ្នា។
- បន្ទាប់មកទៀតត្រូវដាក់អង្ករលីង ច្របល់បញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វរួចហើយចាំដាក់ជីរណាច្របល់បញ្ចូលដែរ ជាចុងក្រោយដាក់ជីនាងវង និងជីសាំងឃុំពីលើទុកញ៉ាំផ្ទាប់ជាការស្រេច៕
របៀបធ្វើ ឡាបសាច់ជ្រូក
Reviewed by Mong Kul
on
8:03 PM
Rating:
No comments: