របៀបធ្វើ ចេកអាំងទឹកស្ករ
គ្រឿងផ្សំ
- ចេកណាំវា (ចេកទឹក) ទុំ ១ ស្នឹត
- ស្ករត្នោត ៣ ខាំ (ស្ករក្រាម)
- ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង ២៥០ មីលីលីត្រ
- សាច់ដូងខ្ចី កោសជាសរសៃ ១ កូនចានចង្កិះ
- ស្លឹកតយ ៣ សន្លឹក
របៀបធ្វើ
- ដាក់ស្ករត្នោត ស្ករស អំបិល និងខ្ទិះដូង ៣-៤ ស្លាបព្រាបាយ ក្នុងឆ្នាំង រំងាស់អោយរលាយចូលគ្នាសាច់មួយ (កូអោយរលាយ និងពុះសព្វ)។
- ដាក់ខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ចូល កូអោយសព្វ ទុកអោយពុះ រួចដាក់ស្លឹកតយចូល រំងាស់អោយខាប់បន្តិច សឹមដាក់សាច់ដូងចូល កូពីរបីត្រឡប់ សឹមបិទភ្លើង។
- យកចេកបកសំបកអោយស្អាត កាត់ជាកង់ៗខ្លីល្មម រួចយកចង្កាក់ឬស្សីមកដោត រហូតដល់អស់ចេក។
- យកចេកដែលដោតរួចទៅអាំងអោយឡើងពណ៌ត្នោត ប្រហែល ១៥នាទី រួចត្រឡប់ទៅម្ខាងទៀតប្រហែល ១៥នាទីទៀត។
- យកចេកដែលអាំងឆ្អឹនទៅសង្កាត់អោយសំប៉ែត រួចយកទឹកស្ករមកលាបអោយសព្វ រួចយកទៅអាំងប្រហែល៥នាទីទៀត រួចយកមកតំរៀបដាក់ចានសម្រាប់ទទួលទាន និងស្រោចទឹកស្ករពីលើជាការស្រេច៕
របៀបធ្វើ ចេកអាំងទឹកស្ករ
Reviewed by Mong Kul
on
12:33 AM
Rating: