របៀបធ្វើ កង្កែបខម្រេច
របៀបធ្វើកង្កែបខម្រេច អោយមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសេសសម្រាប់ក្រុមគ្រួសារទទួលទាន។ ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើ ដែលមានភាពងាយស្រួលសម្រាប់បងៗជាស្ត្រីមេផ្ទះ ៖
គ្រឿងផ្សំ
- កង្កែប
- ពងក្រួច
- ទឹកប្រេងខ្យង
- ម្រេចម៉ដ្ឋ
- ស្ករត្នោត
- ម្សៅស៊ុប
- អំបិល
- ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
វិធីធ្វើ
- យកពងក្រួចទៅស្ងោរឲ្យឆ្អិន រួចបកសម្បកចេញអោយស្អាត ទុកមួយអន្លើ។
- កង្កែបត្រូវពន្លាត់ស្បែកឲ្យស្អាត រួចកាត់ជាកង់ៗល្មមទុកឲ្យស្រស់ទឹក ។
- រួចយកកង្កែបទៅប្រឡាក់ជាមួយស្ករត្នោត ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ម្សៅស៊ុប ទឹកប្រេងខ្ចង អំបិល និងម្រេចមួយសន្ទុះឲ្យចូលជាតិល្អ។
- ដាក់ឆ្នាំងទុកអោយក្ដៅបន្តិច រួចដាក់ស្ករត្នោតចូលកូរឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង រួចសឹមចាក់កង្កែបប្រឡាក់ចូល រម្ងាស់មួយរំពុះ សឹមចាក់ពងក្រួចចូល និង ទឹកបន្តិច ហើយកូរឲ្យសព្វ ភ្លក្សមើលអោយល្មម តាមចំនូលចិត្ត និងទុករយៈពេលប្រមាណ ២០ នាទី។
- នៅពេលទទួលទាន ត្រូវដួសដាក់ចាន ហើយបន្ថែមម្រេច និងរោយស្លឹកជីរវ៉ាន់ស៊ុយពីលើរួចជាការស្រេច ។
* បើអត់មានពងក្រួច មិនដាក់ក៏បាន។
របៀបធ្វើ កង្កែបខម្រេច
Reviewed by Mong Kul
on
8:43 PM
Rating:
No comments: