របៀបធ្វើ ឆាខ្ញីសាច់ជ្រូក
និយាយពីរឿង ឆាខ្ញីសាច់ជ្រូក វិញពិតជាឆ្ងាញ់បើយើងធ្វើវាដោយខ្លួនឯង ព្រោះវាមើលទៅក្រៀបយើងហើយគួអោយចង់ហូប តែបើទិញគេវិញស្រស់ៗមិនគួអោយចង់ទេ។ ដូច្នេះសាកល្បងធ្វើដោយខ្លួនឯងមើល តើវាពិតជាឆ្ងាញ់មែនអត់!
គ្រឿងផ្សំ
- សាច់បីជាន់ ថ្លើម បេះដូង និងហ៊ុន ៩ ខាំ
- ខ្ញី ៥ ខាំ
- ស្ករ ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុប ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលបន្តិច
- ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ត់
- ប្រេងឆា ៣ ស្លាបព្រាបាយ
របៀបធ្វើ
- សាច់លាងអោយស្អាត ហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ។
- ខ្ញីចិតសម្បកអោយស្អាត រួចយកទៅលាងទឹក សឹមយកមកហាន់ជាសរសៃល្អឹតៗ។
- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់ខ្ញីបំពងអោយក្រៀមបន្តិច (តាមចំនូលចិត្ត) រួចដួលទុកមួយអន្លើ។
- ដាក់សាច់ចូលឆាបីបួនត្រឡប់ រួចដាក់ស្ករ ទឹកត្រី ប្រេងខ្យង ម្សៅស៊ុប និងអំបិលចូលឆាអោយសព្វ រួចរំងាស់រហូតដល់រីងទឹកដែលចេញពីសាច់។
- ដាក់ទឹកបន្តិច រំងាស់រហូតដល់សាច់ឆ្អឹន និងស្ងួតទឹក ភ្លក្សរសជាតិតាមចំនូលចិត្ត រួចដាក់ខ្ញីចូលឆាពីរបីត្រឡប់ជាកាស្រេច៕
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
របៀបធ្វើ ឆាខ្ញីសាច់ជ្រូក
Reviewed by Mong Kul
on
8:37 PM
Rating:
No comments: