របៀបធ្វើ បង្អែមខ្នុរខ្ចប់បាយដំណើប
គ្រឿងផ្សំ
- អង្ករដំណើប 200g
- ខ្ទិះដូង 100ml
- ស្លឹកតើយ ៣ទង កិន ឬបុកយកតែទឹក
- ដូងកោសជាសរសៃៗ
- អំបិលបន្តិច
- សាច់ខ្នុរហែកជាចំណិតៗ
វិធីធ្វើ
- យកអង្ករដំណើបត្រាំជាមួយទឹកស្អាត និងចែកជា ៣ផ្នែក ។ ១ផ្នែកត្រាំជាមួយទឹកស្លឹកតើយ ១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយទឹកថែមពណ៌ផ្កាឈូក និង១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយទឹកធម្មតារយៈពេល២-៣ម៉ោងក្នុងទឹក ឬពេញមួយយប់ បន្ទាប់មកលាងអង្ករដំណើបជាមួយទឹកស្អាតជាច្រើនដង។
- លាយអង្ករដំណើបជាមួយអំបិលបន្តិច (លាយទាំង៣ផ្នែក) រួចដាក់ចូលឆ្នាំងចំហុយរយៈពេល១០នាទី ។ បន្ទាប់ពី១០នាទី ចាក់ខ្ទិះដូង១/៣ចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាឱ្យបានសព្វ ចំហុយរយៈពេល៧នាទីទៀត។
- បន្ទាប់ពី៧នាទីនោះមក ចាក់ទឹកខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ចូលទាំង៣ផ្នែក រួចច្រលប់ឱ្យសព្វ ចំហុយ 7-10នាទីទៀតរួចបិតភ្លើង ។ យកបាយដំណើបដាក់ចូលក្នុងសាច់ខ្នុរ រួចដាក់សរសៃដូង ។ បើចូលចិត្តខ្ទិះដូង ឬល្ង ឬសណ្ដែកដី អាចដាក់ពីលើបានដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។
វិធីធ្វើខ្ទិះដូង
- យកខ្ទិះដូង២០០មីលីលីត្រ ស្ករស២០ក្រាម និងអំបិលបន្តិចដាក់រម្ងាស់ បន្ទាប់មកលាយម្សៅឆា ១/២ ស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយទឹកចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងទឹកខ្ទិះដូង រួចកូរឱ្យសព្វចាំខាប់ហើយលើកចេញ។
របៀបធ្វើ បង្អែមខ្នុរខ្ចប់បាយដំណើប
Reviewed by Mong Kul
on
10:43 PM
Rating: