របៀបធ្វើ បង្អែមបបរពោត
គ្រឿងផ្សំ
- ពោតខ្ចី 5 ផ្លែ ឈូសយកសាច់
- ស្ករស កន្លះគីឡូ
- ខ្ទិះដូងដើម ១ ចានចង្កឹះ ខ្ទិះដូងចុង ១ចានគោម
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅឆា កន្លះចានចង្កឹះ
វិធីធ្វើ
- ដាក់ដាំទឹកកន្លះឆ្នាំ ដាក់សាច់ពោត ដាំអោយពុះដាក់ខ្ទិះដូងចុងចូល ។
- ពេលបង្អែមពុះហើយ ដាក់ស្ករស អំបិល កូរអោយរលាយសព្វល្អ ភ្លក់មើលរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត។
- ម្សៅឆាដាក់ទឹកកូរអោយរលាយ ចាក់ទឹកម្សៅចូលឆ្នាំងបង្អែម ហើយកូរតិចៗរហូតឡើងខាប់ឆ្អិនល្អ លើកចុះ ។
- យកឆ្នាំងមួយទៀតដាក់ខ្ទិះដូងដើម ដាក់អំបិលបន្ដិច ម្សៅឆាបន្តិច ចូលគ្នា កូរអោយរលាយដាំអោយពុះហើយកូររហូតឡើងខាប់ខ្ទិះដូងឆ្អិន លើកចុះ។
- ពេលបរិភោគ ដួសបង្អែមដាក់ចានហើយស្រូបខ្ទិះដូងពីលើ រឹតតែឆ្ងាញ់។
របៀបធ្វើ បង្អែមបបរពោត
Reviewed by Mong Kul
on
8:20 PM
Rating:
No comments: