របៀបធ្វើ ញាំពោះគោ
គ្រឿងផ្សំ
- ពោះគោ ៥០០ ក្រាម (ឆ្អិន)
- ការ៉ុត ១ ផ្លែ
- ជីគីមឆាយ ១០០ ក្រាម
- ជីបារាំងកាត់ជាកង់ៗប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃ
- ភ្លៅកង្កែប(បន្លែ) ១០០ ក្រាម
- ត្រយូងចេកមួយផ្លែតូចប្រហែល ៣០០ ក្រាម
- ប៊ីចេង កន្លះស្លាព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ៣ កំពឹស
- ខ្ទឹមក្រហម ៤ កំពឹស
- ម្ទេសក្រហម ៣ ផ្លែ
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៤ គល់
- ទឹកប្រហុក ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកក្រូចឆ្មា ៥ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ
- ជាការចាប់ផ្តើមអ្នកត្រូវយកខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស និងម្ទេសហាន់ឲ្យស្តើងៗ គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗចំណែកឯម្ទេសចិតជាបន្ទះបញ្ឆិតស្តើងៗ។
- យកចានគោមធំមួយ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស ស្លឹកគ្រៃ និងម្ទេសដែលបានហាន់រួចចូលទៅក្នុងចាន។
- ធ្វើការផ្សំគ្រឿង មានដូចជា ប៊ីចេង កន្លះស្លាព្រាបាយ ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកប្រហុក ៣ ស្លាបព្រាបាយ ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកក្រូចឆ្មា ៥ ស្លាបព្រាបាយ បន្ទាប់មកធ្វើការកូរចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចក៏ចាក់ពោះគោដែលបានហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗនោះចូលទៅក្នុងចាននោះដែរ ហើយធ្វើការកូរចូលគ្នាម្តងទៀត ដើម្បីឲ្យចូលជាតិគ្នាបានល្អ រួចទុកដោយឡែកសិន (អ្នកអាចចាក់វាញាំជាមួយគ្នាក៏បាន ឬក៏ដាក់ញាំដោយឡែកពីគ្នាក៏បាន)។
- ផ្នែកបន្លែត្រូវរៀបចំដាក់ចានមួយចំហៀងសិន មានដូចជា ការ៉ុតចិតជាបន្ទះបញ្ឆិតស្តើងៗ ភ្លៅកង្កែបកាត់ជាកង់ៗប្រវែង ៣ ថ្នាំងដៃ ជីបារាំងក៏កាត់ដូចគ្នាដែរ ត្រយូងចេកឈូសហើយយកទៅត្រាំទឹកលាយជាមួយនិងក្រូចឆ្មាសិនមុននិងរៀបដាក់ចាន ចំណែកឯ ជីគីមឆាយហាន់ឲ្យតូចៗ រួចដាក់ចូលទៅក្នុងញាំតែម្តង បន្ទាប់មកទៀតដូសញាំដាក់ចូលក្នុងចានជាការស្រេច៕
របៀបធ្វើ ញាំពោះគោ
Reviewed by Mong Kul
on
7:42 PM
Rating:
No comments: