ឆាក្តៅកង្កែបជាមួយសាច់ជ្រូកបីជាន់
គ្រឿងផ្សំ
- កង្កែប ១គីឡូក្រាម
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ កន្លះគីឡូក្រាម
- ម្ទេសគ្រៀម ៥ផ្លែ
- គ្រឿងបុក ១ចានចង្កឹះ (គលស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ទឹមស រមៀត ស្លឹកក្រូច)
- ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ ៥កំពឹស
- ស្ករ ៣ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល បន្តិច
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ
- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកម្រេះព្រៅ តាមចំនូលចិត្ត
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
របៀបធ្វើ
- ម្ទេសគ្រៀមលាងទឹកអោយស្អាត ត្រាំទឹកអោយរីក ចិញ្រ្ចាំអោយម៉ត់។
- កង្កែបធ្វើអោយស្អាត យកឆ្អឹងខ្នងចេញ កាត់ជាដុំធំៗ។
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ហាន់ស្តើងៗ ធំល្មម។
- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំបំពងអោយក្រហម រួចដាក់ម្ទេសគ្រៀមឆាអោយក្រហម រួចដាក់គ្រឿងបុកឆា អោយឈ្ងុយ សឹមដាក់សាច់ជ្រូកចូលឆាបួនប្រាំត្រឡប់ សឹមដាក់កង្កែបចូលឆាបួនប្រាំត្រឡប់។
- បន្ថែមរសជាតិដោយ ទឹកត្រី ស្ករ ប្រេងខ្យង ម្សៅស៊ុប និងអំបិលចូលឆាអោយស្ងួតទឹកដែលចេញពីសាច់។
- បើសាច់មិនទាន់ឆ្អឹន បន្តែមទឹកបន្តិច រួចរំងាស់រហូតដល់សាច់ឆ្អឹនល្អនឹងស្ងួតទឹក សឹមដាក់ស្លឹកម្រេះព្រៅចូលឆាមួយត្រឡប់ជាការស្រេច៕
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
ឆាក្តៅកង្កែបជាមួយសាច់ជ្រូកបីជាន់
Reviewed by Mong Kul
on
12:31 AM
Rating: