របៀបធ្វើ បង្អែមអាម៉ុកខ្នុរ
គ្រឿងផ្សំ
- សាច់ខ្នុរ ១ចានចិតជាចំណិត
- ខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ
- ស៊ុត ១០គ្រាប់
- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ១៥០ក្រាម
- គ្រាប់ខ្នុរ កន្លះចាន យកសំបកចេញចិតស្តើងៗ
- ស្លឹកចេក កាច់បត់ដូចក្នុងរូប ឬក៍ដាក់ក្នុងកូនចានក៍បាន
- ខ្ទិះដូង ៣០០ មីលីលីត្រ, ម្សៅអង្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិលបន្តិច, ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ លាយចូលគ្នាទុកដាក់ពីលើ
វិធីធ្វើ
- មុនដំបូងយកស៊ុតមកគោះដាក់ចូលក្នុងចានរួចវាយឲ្យបែក។
- យកអំបិល, ស្ករស និងខ្ទិះដូងដាក់ចូលរួចហើយកូរវាឲ្យរលាយចូលគ្នាបានសព្វល្អ (ត្រូវចំណាយពេលយូរបន្តិចបើមិនមានម៉ាស៊ីន)។
- បន្ទាប់មកយកគ្រាប់ខ្នុរ និងសាច់ខ្នុរដាក់លាយកូរចូលជាមួយគ្នាដែរ។
- បន្ទាប់ពីលាយរួចរាល់ហើយយកវាដាក់ចូលក្នុងស្លឹកចេកដែលកាច់បត់ រួច ឬក៍ក្នុងកូនចានក៍បាន ប៉ុន្តែកុំឲ្យពេញដាក់តែកន្លះបានហើយ។
- បន្ទាប់ពីដាក់ក្នុងស្លឹកចេក ឬក៍កូនចានរួចហើយយកវាទៅដាក់ចំហុយ ៣ ទៅ ៤នាទី។
- យកខ្ទិះដូងដែលលាយទុកមកដាក់ពីលើ ១ស្លាបព្រាបាយ ម្តងមួយៗរហូតទាល់តែអស់ បន្ទាប់មកទុក៥នាទីទៀតឆ្អិនជាការស្រេច៕
របៀបធ្វើ បង្អែមអាម៉ុកខ្នុរ
Reviewed by Mong Kul
on
1:35 PM
Rating: