របៀបធ្វើ ចាហួយស្ករត្នោតពងមាន់
គ្រឿងផ្សំ
- ពងមាន់ ២
- ស្ករ ២ខាំ
- ខ្ទិះដូង ១កំប៉ុង
- ស្លឹកតើយ ៣សន្លឹក
- ម្សៅសារាយ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក ១កំប៉ុង
- អំបិលចុងស្លាបព្រា
របៀបធ្វើ
- យកម្សៅចាហួយ លាយជាមួយទឹក រំងាស់ជាមួយស្លឹកតើយ ចំនួន១០-១៥នាទី ទើបស្រង់ស្លឹកតើយចេញ។
- គោះពងមាន់ នៅក្នុងចានមួយ ជាមួយស្ករត្នោត និង ខ្ទិះដូង វាយអោយចូលគ្នា គ្រាន់តែវាយលំៗអោយនៅសល់ជាតិពងមាន់ ក៏បាន។
- យកពងមាន់ដែលគោះហើយនេះ ទៅច្រូចលើទឹកចាហួយ ហើយកូរអោយសព្វ រួចលើចុះ។
- ដួសទឹកចាហួយនេះ ចាក់ចូលពុម្ព ទុកចោល ប្រហែល២ម៉ោង ដើម្បីអោយរងកក ជាសារាយដុំ បន្ទាប់មក ចាក់ចេញ តម្រៀបទៅលើចាន ដើម្បីទទួលទាន។
- បើយើងមិនចូលចិត្តរសជាតិខ្ទិះដូង យើងអាចជំនួសបានដោយជាតិទឹកសុទ្ធ ក្នុងចំនួនស្មើគ្នា នឹងខ្ទិះដូង។
- បើពុំមានពុម្ព អាចចាក់ថាសធម្មតា ហើយកាត់ដុំ នៅពេលកក ក៏បាន។
របៀបធ្វើ ចាហួយស្ករត្នោតពងមាន់
Reviewed by Mong Kul
on
11:04 PM
Rating: