Top Ad unit 728 × 90

ថ្មីៗ

randomposts

របៀបធ្វើ ទាខ្វៃប៉េកាំង

គ្រឿងផ្សំ‬
  • ទាមួយក្បាលទំងន់ ចាប់ពី ២,៥ គីឡូក្រាម ទៅ ៣ គីឡូក្រាម
  • ទឹក ៨ ពែង
  • ខ្ញី ១ បន្ទះ
  • ដើមខ្ទឹម ១ ដើមកាត់ជា ២ កំណាត់
  • ទឹកឃ្មុំ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកខ្មេះ ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ផ្លែសឺរី ១ ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅពោត ១ ស្លាបព្រាបាយលាយទឹក៣ស្លាបព្រាបាយ
  • ដើមខ្ទឹម ទុកទុកធ្វើជាបន្លែ នឹងតុបតែង
‪‎របៀបធ្វើ‬
  1. ធ្វើទារួចលាងអោយស្អាតសម្រស់ទឹកអោយស្រស់ ហើយចងករព្យួរនៅកន្លែងត្រជាក់ មានខ្យល់បក់ចេញចូលគ្រប់គ្រាន់ រយះពេល ៥ ម៉ោង។
  2. ចាក់ទឹកក្នុងឆ្នាំង ឫខ្ទះ ដាំអោយពុះ រួចដាក់ខ្ញី ដើមខ្ទឹម ទឹកឃ្មុំ ទឹកខ្មេះ នឹងផ្លែសឺរី ចូលក្នុងឆ្នាំងរម្ងាស់ ១ ពុះរួចដាក់ម្សៅពោតដែលលាយរួចស្រាប់ ហើយកូរអោយសព្វ។
  3. ដាក់ទាលើឩបករណ៍ចម្រោះ ស្រោចទឹកគ្រឿងទេសដែលបានរម្ងាស់លើទាអោយសព្វកន្លែងរយះពេល១០នាទី(ត្រាំក៏បាន) ហើយព្យួរសំងួតម្តងទៀតរយះពេល ៦ ម៉ោងរហូតទាស្ងួតល្អ។ បើប្រញាប់អាចកាត់បន្ថយម៉ោង តែរស់ជាតិពិតជាមិនដូចគេ។
  4. ដាក់ទាក្នុងឩបករណ៍ខ្វៃ (Oven) ឫឡខ្វៃ ដោយត្រូវកំដៅឡជាមុនក្នុងកម្តៅ ៣៥០ Degree ដោយដាក់ទ្រូងផ្ងាឡើងលើដុតរយះពេល ៣០ នាទី។
  5. ត្រឡប់់ទាដាក់ខ្នងឡើងលើម្តង ខ្វៃ ៣០ នាទី រួចហើយត្រឡប់ទ្រូងឡើងលើម្តងទៀត ខ្វៃថែម ១០ នាទីទៀតជាការស្រេច។ កុំភ្លេចដាក់ប្រដាប់ត្រងទឹកស្រក់ពីទាផង៕
អ្នកស្រី សុគន្ធារី

របៀបធ្វើ ទាខ្វៃប៉េកាំង Reviewed by Mong Kul on 8:29 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by តាក់ទិច © 2014 - 2017
Designed by Jek Free

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.