របៀបធ្វើ នំដំឡូងបំពង
គ្រឿងផ្សំ
- ដំឡូងបារាំង ២ដុំ
- ស៊ុត ៤គ្រាប់(យកពណ៌លឿង)
- ម្សៅអង្ករ កន្លះចាន
- កំទេចនំប៉័ង ១ចាន
- អំបិល បន្តិច
- ប៊ឺ ២ស្លាបព្រាបាយ
- ម្រេច បន្តិច
- ប្រេងឆា ១ចាន(បំពង)
វិធីធ្វើ
- ដំបូងយកដំឡូងដាក់ស្ងោរប្រហែលជា ៣០នាទី បន្ទាប់មកយកវាលាងទឹកទុកឲ្យត្រជាក់។
- បន្ទាប់ពីត្រជាក់បកសំបកចេញដាក់ចូលទៅក្នុងចានរួចហើយដាក់ ប៊ឺ, អំបិល និងម្រេច រួចវាយវាឲ្យបែក។
- យកស៊ុត ២គ្រាប់គោះដាក់(យកតែពណ៌លឿង)ចូលកូរវាចូលគ្នាទាំងអស់ឲ្យសព្វរួចគ្របគំរបយកដាក់ចូលក្នុងទូរទឹកកកទុកប្រហែល ២ម៉ោង។
- បន្ទាប់ពីយកចេញពីទូរទឹកកកត្រូវយកវាមកធ្វើជាដុំមូលតូចល្មម (១ស្លាបព្រាបាយ) ឬតាមដែលចង់បាន។
- ពេលដែលធ្វើបានហើយយកវាមកប្រឡាក់ជាមួយម្សៅ ស៊ុត(២គ្រាប់គោះដាក់ចានលាយអំបិលបន្តិច) និងកំទេចនំប៉័ងរួចយកទៅដាក់បំពងឱ្យឆ្អិនឡើងក្រហមជាការស្រេច៕
របៀបធ្វើ នំដំឡូងបំពង
Reviewed by Kagha
on
11:07 AM
Rating: